Meddelanden

Resultaten i höstens gemensamma ansökan till högskolor publiceras i dag

Aktuellt Högskoleutbildning
I höstens gemensamma ansökan till yrkeshögskolor och universitet cirka 24 % fick en studieplats.

Korkeakoulujen syksyn 2017 yhteishaussa oli noin 27 900 hakijaa, joista opiskelupaikan sai noin 6 600. Valtaosa syksyn yhteishaussa mukana olleista 217 koulutuksesta oli tarjolla ammattikorkeakouluissa. Yliopistokoulutuksia oli haettavana vain 20, joista 7 pelkästään ylempään korkeakoulututkintoon johtavia maisterikoulutuksia.

Yhteishaun koulutuksista suurin osa oli suomenkielisiä. Englanninkielisiä koulutuksia oli mukana vain 7. Sen vuoksi hakijoista vain vajaat 4 % ja hyväksytyistä 1,5 % oli muita kuin suomalaisia.

Eniten aloituspaikkoja oli tarjolla ammattikorkeakoulujen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla, jonne sijoittui yli puolet kaikista hyväksytyistä. Toiseksi eniten opiskelijoita, eli noin 19 % kaikista hyväksytyistä, valittiin yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalle.

Ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakevien osuus oli vastaava kuin aiemmissakin yhteishauissa. Hyväksytyistä ensikertalaisia oli noin 80 %, hakeneista 83 %.

Hakijat saavat tällä viikolla tiedon yhteishaun tuloksista sähköpostiinsa. Nyt valituksi tulleiden hakijoiden tulee ottaa paikka vastaan viimeistään perjantaina 8.12. klo 15. Varasijoilla olevia hakijoita voidaan vielä hyväksyä 18.12. asti.

Lisähaut yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille

Korkeakoulut voivat järjestää lisähakuja yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille 27.11.─19.12. välisenä aikana. Tarjolla olevat koulutukset ovat nähtävissä Opintopolussa ja korkeakoulujen omilla nettisivuilla sitä mukaa, kun korkeakoulut päättävät lisähaun järjestämisestä. Koulutuksiin haetaan Opintopolun kautta yhteishaun lisähaun lomakkeella.

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Merja Väistö, puh. 029 533 1386
Erityisasiantuntija Mikko Eronen, puh. 029 533 1485