Nyheter

Mästare-evenemanget presenterar sammanlagt 51 olika yrken – följ med livesändningen på webben

Aktuellt Grundläggande utbildning Yrkesutbildning Lärare och pedagogisk personal
Mästare är Finlands största evenemang inom yrkesutbildningen, där unga yrkesproffs tävlar om FM-medaljer i yrkesskicklighet. I år kommer hela evenemanget att förverkligas virtuellt och visas åt alla som en öppen livesändning på webben 18.–20.5.2021.
Automaalauslaji Taitaja2021-semifinaaleissa

Via Mästare livesändningen kan tittaren följa med och uppleva 51 olika yrken. Under huvudsändningen visas dagligen ett mångsidigt utbud av olika tävlingsgrenar, info om yrken samt intervjuer med experter. Tittaren kan också följa just de FM-tävlingsgrenar och yrken som intresserar mest.

Förutom att följa med tävlingssändningen har man också möjlighet att delta i webbinarier, ställa frågor om yrkesutbildning, delta i expertföreläsningar, besöka virtuella montrar eller diskutera och nätverka med andra deltagare via evenemangs-plattformen.

Yrkesutbildningens storseminarium och det internationella seminariet arrangeras som webbinarier: det finskspråkiga Säteile taitoa-webbinariet onsdagen den 19.5 kl. 10−13 och det engelskspråkiga Let your skills shine, samma dag kl. 14−16

I tävlingen deltar 360 unga yrkesproffs

Via semifinalerna kvalificerades sig 360 unga yrkesproffs till finalen i Mästare2021. Antalet tävlingsgrenar är 46, varav tre är så kallade MästarePLUS-grener för studerande i behov av särskilt stöd. Även högstadierna deltar finalen av Mästare9-tävlingen som i år arrangeras som ett virtuellt spel. På programmet finns också två webbinarier samt annat sidoprogram.

Ett Coronasäkert arrangemang  

På grund av Corona arrangeras Mästare2021-evenemanget i Uleåborg på ett nytt sätt i år: istället för ett enda stort evenemang har tävlingen decentraliserats till 13 olika orter varv Rovaniemi ligger längt norrut och Helsingfors längst söderut. Största delen av grenarna arrangeras i Uleåborg och dess näromgivning.

Mästare2021 Uleåborg arrangeras av Koulutuskuntayhtymä OSAO tillsammans med Ammattiopisto Lappia, Ammattiopisto Luovi, Koulutuskeskus Brahe, Koulutuskeskus JEDU, Lapin koulutuskeskus REDU, Oulun Palvelualan Opisto samt Suomen Diakoniaopiston. Dessutom deltar ett hundratal samarbetspartners i arrangemanget. Som bakgrundsorganisation för evenemanget fungerar Skills Finland rf.

Mer info

Sauli Jaara, Mästare2021 Uleåborg, tävlingsledare

sauli.jaara [at] osao.fi

040 033 0587

Petri Hörkkö, Mästare-chef

petri.horkko [at] skillsfinland.fi

050 523 9696