Webbinarium om ändringar i elev- och studerandevården för yrkesutbildning och Hux-utbildning (utbildning som handleder för examensutbildning)

Webbinarium Elev- och studerandevård Yrkesutbildning

Vi ordnar ett webbinarium för yrkesutbildningen och utbildningen som handleder för examensutbildning (Hux) 2.2.2023 kl. 1415 om yrkesutbildningens föreskrift och läroplansändringarna inom studerandevården.

Utbildningsstyrelsen har 13.12.2022 publicerat yrkesutbildningens föreskrift om studerandevård och läroplansändringar gällande studerandevården inom utbildning som handleder för examensutbildning. Ändringarna hänger ihop med social- och hälsovårdsreformen och med att ansvaret för att anordna social- och hälsovårdstjänster övergår från kommunerna till välfärdsområdena 1.1.2023. Webbinariet erbjuder aktuell information om de centrala ändringarna med betoning på utbildningsanordnarens studerandevårdsplan.

Tillfället riktar sig till utbildningsanordnare, rektorer, lärare, studerandevårdstjänsternas personal och övriga intresserade. Tillfället spelas inte in. Det krävs ingen förhandsanmälan för att delta. Presentationerna publiceras på evenemangets webbsidor efter tillfället.

Välkommen med!

Datum och plats

2.2.2023 14.00 – 15.00

Bilagor

Presentationsmaterialet 2.2.2023