Erasmus+ för allmänbildande utbildning: Ansökningstiden för ackrediteringen avslutas den 1.10.2025
- Status
-
Pågående
- Ansökningstid
-
15.5.2025 – 1.10.2025 kl 13:00
- Ansökningsblankett
Erasmus+ inom mobilitetsverksamheten erbjuds möjlighet att övergå från enskilda projekt mot systematisk, mångårig och strategisk internationaliseringsverksamhet under den nya programperioden 2021–2027. Detta görs genom att ansöka om Erasmus+-ackreditering, som är ett sorts kvalitetskontrollerat Erasmusmedlemskap. I ackrediteringsansökan gör den sökande upp en Erasmusplan för högklassig mobilitetsverksamhet. Mobiliteten ska framöver vara en mer integrerad del av organisationens strävan efter att utveckla sin verksamhet.
I ansökningsomgången 2025 är det maximala antalet ackrediterade 20. Ett konsortium är en sammanslutning av sökande för beredning, genomförande och uppföljning av ett projekt. I ackrediteringsansökan utser man inga konsortiemedlemmar och medlemmarna kan man byta ut i kommande års finansieringsansökningar. 2024 ansökte 90 organisationer/konsortier inom den allmänbildande utbildningen om Erasmus+ -ackreditering. Totalt 30 organisationer/konsortier godkändes, vilket är 33 procent av ansökningarna. Ansökningar höll en hög nivå. På förhand var angivet att max 30 organisationer/konsortier ackrediteras och av dem uppfyllde alla 81 poäng eller mer, då kvalitetskravet var minst 70 poäng.
I KA121-SCH-finansieringsansökan kan endast ackrediterade organisationer eller konsortier inom den allmänbildande utbildningen ansöka om understöd. I ansökan anges både personalens och studerandenas önskemål om mobilitet i ett land som deltar i Erasmus+-programmet. För ackrediterade sökande garanteras finansiering, men dess godkända belopp kan avvika från ansökan.
Vi organiserar webbinarier för sökande. Tiderna hittar du i länklistan.