Nyheter

Michaela Moua ogillar frågor om rasistiskt bemötande – Den förra elitbasketspelaren berättar var man på riktigt borde börja för att stoppa rasismen

Program Kulturväsendet Ungdomsväsendet Idrott och sport Medborgaraktivitet Erasmus+ Erasmus+ Yrkesutbildningen Erasmus+ Ungdomssektorn Erasmus+ för motions- och idrottsområdet – Sport EU:s ungdomsprogram Europeiska solidaritetskåren
Michaela Moua, som spelat fler än hundra landslagsmatcher i Finlands basketlandslag arbetar nu med att motarbeta rasism i Bryssel. Med finansiering från Erasmus+ kan även finländska organisationer delta i kampen mot rasism.
Kasvokuva Michaela Mouasta

Michaela Moua gör ett banbrytande arbete. Som Europeiska kommissionens första samordnare för antirasism har hon möjligheter att skapa en stark struktur för kommissionens arbete för antirasism.

När Moua pratar om sitt arbete är det uppenbart att hon brinner för sin uppgift. Hon har en genuin möjlighet att påverka arbetet mot rasism både inom kommissionen och utanför den. Moua arbetar i Bryssel och hennes kalender fylls av möten med företrädare för såväl medlemsländer som internationella organisationer och medborgarorganisationer.

I mars fick Moua efter en krävande rekryteringsprocess veta att hon blivit vald till EU:s första samordnare för antirasism. Den nyvalda samordnaren funderade om det nya arbetet ändå skulle bli för utmanande.

– Efter de första två veckorna tänkte jag att nu har de nog gjort fel val, minns Moua den första hektiska tiden vid kommissionen.

Ett knappt halvår senare är Moua du med sitt arbete, även om det fortfarande finns saker att lära sig. Även Mouas 8-åriga dotter har anpassat sig bra till livet i Bryssel.

– För några veckor sedan sade hon till och med att hon tyckte det var ganska roligt att vi flyttade hit. Jag var tvungen att hämta min telefon så att jag skulle få det inspelat, skrattar Moua.

Trots att vardagen har börjat forma sig är arbetet vid kommissionen krävande. Det faktum att Moua genuint tycker att hennes arbete är betydelsefullt hjälper henne också att orka.

Moua har en ypperlig chans att förändra strukturer och påverka tankemodeller. Till exempel öppnar sig ordet antirasism för många först efter att Muoa gett ordet en förklaring.

– Det är ett trendigt ord men det är inte ofta man förstår innebörden. Jag anser att det innebär att känna igen och upphäva diskriminerande strukturer samt att våga sig ut ur bekvämlighetszonen.

”När svarta män missar straffsparkarna”

I mitten av oktober var Moua gäst vid Utbildningsstyrelsens lanseringsevenemang för programmen Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren och den nya programperioden. Inkludering och mångfald är centrala tyngdpunkter för nya Erasmus+. 

Enligt Moua borde arbetet för antirasism i högre grad gå ut på att öka delaktigheten och mångfalden i de samhälleliga strukturerna. Det skulle vara ännu viktigare än att tala om rasism som riktar sig mot enskilda människor.

– Jag ogillar att rasifierade personer ofta ombeds dela med sig att sina traumatiska upplevelser som har att göra med rasism. Det för inte saker vidare. Forskning har redan visat att rasism förekommer. Diskussionen borde istället utgå från hur saken ska åtgärdas.

Diskriminerande strukturer finns överallt i samhället. Som före detta professionell basketspelare vet Moua att man ofta tänker att till exempel idrott är något som inkluderar alla. Ändå förekommer diskriminering och rasism även där.

– Det finns ofta en tanke om att en idrottsgren för alla människor samman och att vi alla är en enda glad stor familj. När unga svarta män missar sina straffsparkar urartar det helt, säger Moua och syftar på rasismen i samband med Europamästerskapen i fotboll.  

På fritiden bär det av mot våffelstånden

Programmet Erasmus+ erbjuder olika organisationer finansiering för bland annat antirasistiskt arbete. Till exempel idrottsorganisationer, som är ett välbekant område för Moua, kan få projektfinansiering via Erasmus+ Sport. 

Enligt Moua kan arbetet för antirasism inledas med väldigt små åtgärder och projekt.

– Idrottsföreningarna kunde till exempel börja med att se hur den egna styrelsen ser ut. Hur syns olika minoriteter? Om till exempel styrelsen är väldigt mansdominerad, varför finns det ingen mångfald?

Även om rasism förekommer i hög grad, gläder sig Moua ändå över att man också fått till stånd större förändringar. Till exempel inrättades uppgiften för samordnaren för antirasism i efterdyningarna av uppkomsten av den internationella rörelsen Black Lives Matter.

Moua fortsätter i sitt uppdrag fram till år 2025. Moua hoppas att hennes efterträdare kommer att ha en grund för det antirasistiska arbetet i Europa som gör det lättare att vidareutveckla arbetet.

Moua medger att arbetet stundvis kräver nästan all energi. Hon ser ändå till att också ha tid för dottern.

– Med jämna mellanrum finns det alltid tid för belgiska våfflor.

Det finns dock en brist i vardagen i Bryssel som inte ens våffelstånden råder bot på.

– Man får inte äkta salmiak här. Det är en stor orättvisa.

 
Text: Alberto Politi