Nyheter

Världens största föräldrakväll för småbarnspedagogiken ordnas för första gången 8.9

Aktuellt Småbarnspedagogik
Världens största föräldrakväll för småbarnspedagogiken ordnas för första gången den här hösten. Vi önskar vårdnadshavarna till barn inom småbarnspedagogiken samt personalen varmt välkomna med. Kom och följ med programmet och dela med er av era upplevelser av vad det är som behövs för att barnet ska ha en dag i småbarnspedagogiken.
Maailman suurin vanhempainilta -kampanjakuva

– Föräldrakvällens tema är Glädje och lärande – En bra dag för barnet i småbarnspedagogiken. Under kvällen diskuterar vi samarbetet mellan hemmet och småbarnspedagogiken och vilken betydelse småbarnspedagogiken har för barnet och familjen. Vi bekantar oss också närmare med pedagogiken inom den småbarnspedagogiska verksamheten, berättar undervisningsrådet Heidi Sairanen.

– Småbarnspedagogiken har lyfts fram mycket i offentligheten under den senaste tiden och föräldrakvällen är ett bra tillfälle att ta upp frågor som man funderar över och att utbyta erfarenheter med andra föräldrar och vårdnadshavare. Välkomna med är också föräldrar vars barn inom en nära framtid ska börja i småbarnspedagogiken, fortsätter undervisningsrådet Kati Costiander.

Utbildningsstyrelsens sakkunniga deltar också under kvällen och svarar på frågor under evenemangets gång. Föräldrakvällens program fungerar som underlag för en diskussion om hur man genom samarbete på bästa möjliga sätt kan stödja barnets växande, utveckling och lärande, vad en bra dag för barnet i småbarnspedagogiken består av och hur man genomför pedagogiken inom småbarnspedagogiken. Kommunerna och anordnarna av småbarnspedagogik kan, med beaktande av rådande begränsningar, kombinera föräldrakvällen med sina egna tillställningar som man ordnar för föräldrarna och vårdnadshavarna inom småbarnspedagogiken.

Önskemålet om en egen kväll för småbarnspedagogiken framfördes i våras av personalen inom småbarnspedagogiken, och i samarbetet kring arrangemangen deltar även Finlands föräldraförbund, OAJ och Kommunförbundet.

Det lönar sig redan nu att logga in till evenemanget. Efter inloggningen får du per e-post en deltagarlänk till plattformen Howspace, där du sedan kan följa programmet under kvällen och delta i diskussionen. Efter att du loggat in kan du också svara på förhandsfrågor inför föräldrakvällen.  Se närmare på programmet och ta del av inloggningsanvisningarna i vår evenemangskalender. Programmet går i huvudsak på finska men man kan delta i diskussionen på svenska.

Tillsammans gör vi det här till en bra kväll!