Nyheter

#ErasmusDays firas om en månad – kom med!

Program Erasmus+ Erasmus+ Vuxenutbildningen Erasmus+ Yrkesutbildningen Erasmus+ Högskoleutbildningen Erasmus+ Ungdomssektorn Erasmus+ Allmänbildande utbildningen Erasmus+ för motions- och idrottsområdet – Sport EU:s ungdomsprogram Internationalisering
#ErasmusDays firas i år den 13-15 oktober. #ErasmusDays bjuder in organisationer och privatpersoner som deltagit i projekt eller utbytesperioder att ordna egna evenemang som ger synlighet åt internationell mobilitet och Europa. #ErasmusDays väntar på dig och din organisation!
ErasmusDays-logo ja ihmisiä poseeraamassa kameralle.

Registrera ditt evenemang

För att hedra 35-årsjubileet av Erasmus+ -programmet hoppas vi på ett stort antal ErasmusDays-evenemang i Finland. Brainstorma till exempel med kollegor om hur ni kan fira Erasmus+!  

Du kan lyfta fram olika perspektiv på internationalisering. Projektverksamhet kan synliggöras genom att arrangera evenemang såsom verkstäder, seminarier, fotoutställningar och kampanjer i sociala medier. Du kan hitta mer inspiration och tips på vår hemsida. 

Registrera ditt eget evenemang på adressen www.erasmusdays.eu. Webbsidan samlar alla #ErasmusDays-evenemang på ett ställe och ger dem synlighet. Finländska evenemang som registrerat sig kommer också att lyftas fram i Utbildningsstyrelsens kanaler på sociala medier.

Du får tillgång till en verktygslåda för #ErasmusDays med informationsmaterial på svenska, finska och engelska. Verktygslådan hittar du på Utbildingsstyrelsens #ErasmusDays-webbsida.  

I år firas Europeiska ungdomsåret och det 35-åriga programmet Erasmus+

Genom att delta i #ErasmusDays är det möjligt att ge synlighet åt både den egna verksamheten och resultat som fåtts genom europeiskt samarbete. Det tre dagar långa evenemanget uppmärksammar programmet Erasmus+ och har som mål att sprida information om programmets utbildnings-, ungdoms- och idrottsprojekt. 

Årets #ErasmusDays-evenemang tar därmed fasta på temat kring det europeiska ungdomsåret, europeiska värden och Erasmus+ -programmets 35-årsjubileum. Europeiska värden har förenat oss genom Erasmus+ -programmet under 35 år och kommer att förena oss också i framtiden.

Kom och fira Erasmus+-programmet!