Nyheter

Nya anvisningar för projekt inom programmen Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren för att stödja personer som är på flykt undan kriget i Ukraina

Aktuellt Högskoleutbildning Erasmus+ Erasmus+ Vuxenutbildningen Erasmus+ Yrkesutbildningen Erasmus+ Högskoleutbildningen Erasmus+ Ungdomssektorn Erasmus+ Allmänbildande utbildningen EU:s ungdomsprogram Europeiska solidaritetskåren
Europeiska kommissionen har publicerat preciserade anvisningar för projekt inom programmen Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren gällande stöd för personer som flytt från Ukraina på grund av Rysslands attack. Det är möjligt att anpassa projektverksamheten inom ramen för programreglerna.
Tre EU-flaggor vajar i flaggstängerna.

Europeiska unionen uppmuntrar pågående projekt inom programmen Erasmus+ och Europeiska solidaritetskåren att anpassa sin verksamhet så att projekten kan stödja personer som är på flykt undan kriget i Ukraina. 

Det är frivilligt att göra anpassningar i projektverksamheten och verksamheten ska följa de regler som fastställts för programmen. Projektverksamheten kan anpassas eller riktas på nytt endast i ett sådant skede av ett projekt eller inom en sådan projektinsats som ännu inte har påbörjats och/eller förverkligats. 

Erasmus+-programmets språkstöd på nätet (OLS) kommer från och med juli 2022 att kompletteras med en avgiftsfri tjänst som kan användas för språkstudier också av ukrainare. Språkstöd erbjuds på engelska, franska, tyska, spanska och italienska.