Nyheter

Läroplanslabb stödjer det lokala läroplansarbetet

Aktuellt Gymnasieutbildning
De nya grunderna för gymnasiets läroplan tas i bruk i augusti 2021. Utbildningsstyrelsen ordnar stöd för det lokala läroplansarbetet under vintern 2020-2021. De gemensamma läroplansgrunderna främjar en jämlik undervisning i hela landet.
Ylioppilaat juhlassa

De sakkunniga som ansvarar för gymnasieutbildningen vid Utbildningsstyrelsen ordnar vintern 2020–2021 en serie läroplanslabb för att stödja det lokala läroplansarbetet. Syftet är att med låg tröskel erbjuda tillfälle att ställa frågor och diskutera helheter som berör Grunderna för gymnasiets läroplan 2019.

Vid läroplanslabben kan man ställa frågor direkt till Utbildningsstyrelsens sakkunniga om till exempel de centrala lösningarna i Grunderna för gymnasiet läroplan 2019, om bedömningen i studieavsnitten och om begreppen som använts i grunderna.

Grunderna för gymnasiets läroplan 2019 främjar gymnasieutbildningens uppdrag att stödja de studerandes utveckling till goda, harmoniska och allmänbildade människor och aktiva samhällsmedlemmar i enlighet med gymnasielagen. Målet för reformen är att utveckla gymnasieundervisningen så att den stödjer de studerande välbefinnande, ger de studerande färdigheter för fortsatta studier och arbetsliv samt stödjer deras individuella behov och lärande. Enligt grunderna för gymnasiets läroplan ger gymnasieutbildningen de studerande färdigheter för kontinuerligt lärande och självutveckling samt för livskompetens och ansvarsfulla sätt att påverka.